Publiek op 6 februari welkom tijdens opening 3e kolk Beatrixsluis door H.K.H. Prinses Beatrix

Beheerder Beatrixsluis 24-01-2019 2107 keer bekeken

Op woensdag 6 februari opent H.K.H. Prinses Beatrix de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis. Publiek is van harte welkom van 13.30 tot 16.15 uur. Rijkswaterstaat stelt aan de westkant van de 3e kolk, nabij de witte huisjes, een publieksvak open. De opening gebeurt tussen 15.15 en 16.00 uur.

Kom niet met de auto, maar maak gebruik van onderstaande opties.

Officiële opening
Voor genodigden is een officieel programma aan de oostkant (A27-zijde) van de 3e kolk. Aansluitend wandelt H.K.H. Prinses Beatrix Prinses langs de 3e kolk en verricht de officiële openingshandeling bij het buitenhoofd (Lekzijde) van de nieuwe sluiskolk. De openingshandeling is vanaf het publieksgedeelte aan de andere zijde van de 3e kolk goed te volgen. Daarna volgt een schutting met bijzondere schepen.

Vol = vol
Er is ruimte voor maximaal 2.000 bezoekers en ‘vol = vol’. (Beveiligings-)personeel zorgt voor een veilig en feestelijk verloop. Aanwijzingen van de beveiliging dient u altijd op te volgen. Op het terrein zijn toiletten en is een EHBO-post. Ook kunnen bezoekers een warm drankje krijgen. Het terrein is niet bestraat, dus stevig schoeisel is aan te raden. Goed om te weten: fotografie is toegestaan, drones zijn niet toegestaan, ook niet vanuit de nabije omgeving. Roken is niet toegestaan.

Bereikbaarheid
Het is voor publiek niet mogelijk om in de nabije omgeving of in bermen te parkeren. Parkeerregelaars zien hierop toe. Komt u svp op de fiets of maak gebruik van onze gratis pendelbus die vertrekt vanaf centrum Nieuwegein.

Dit zijn de concrete opties:

  • Gratis parkeren op parkeerterrein P-West in Nieuwegein centrum (hoek Schouwstede - Hagestede). Vanaf hier (halte nabij de fietsenstalling) rijdt de pendelbus tot vlakbij de sluis. De eerste pendelbus vertrekt om 13.30 uur. De laatste rijdt om 16.30 uur terug. Er zijn ruim 300 gratis plekken. Indien P-West vol is, kan men (betaald) parkeren in de nabije parkeergarages.
  • OV: Vanaf de sneltramhalte Nieuwegein Stadscentrum loopt u in één minuut naar de halte van bovengenoemde gratis pendelbus.
  • Voor de fietsers die direct naar de sluis willen fietsen staan er fietsenrekken direct aan de westkant van de bestaande sluiskolken (Voorhavendijk West).
  • U kunt ook rechtstreeks met het met openbaar vervoer komen met buslijnen 65 en 77, halte Weg van de Binnenvaart/Nijverheidsweg. Vanaf hier is het een kleine 10 minuten lopen.

Onderstaand kaartje toont de locaties van het publieksvak, de fietsenstalling en de op- en uitstaphalte van de pendelbus.