Kazemat

Verplaatsing objecten Nieuwe Hollandse Waterlinie

Om ruimte te maken voor de aanleg van de 3e kolk en de verbreding van het Lekkanaal, moet een aantal objecten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie worden verplaatst. Het gaat om drie kazematten, een sluisje, een duikerhoofd en een palengroep. De verplaatsingen zijn unieke operaties! Van de meest in het oog springende verplaatsingen doen we op deze pagina verslag.

Kazemat Vreeswijk Oost
Op 22 februari hebben we kazemat Vreeswijk Oost verplaatst. Hieronder vind je meer informatie over de verplaatsing, zoals verschenen persberichten, artikelen en een infographic.


Foto's: Rindert van den Toren

Timelapse filmpjes
Op 21 februari hebben we de kazemat alvast opgehesen in het draagportaal. Van deze hijsactie vind je hier het timelapse filmpje.
Van de volledige verplaatsingsoperatie, dus ook van de verplaatsing en positionering van 22 februari, hebben deze totale timelapse laten maken.

Animatie
Met deze animatie laten we zien hoe de verplaatsing in zijn werk gaat.

Persberichten
We hebben een aantal persberichten over de verplaatsing verzonden. Natuurlijk gaan we voor veel aandacht voor dit unieke evenement! Ieder persbericht belicht weer een ander aspect.

Artikel
Om de meer technische media te interesseren voor de verplaatsing, hebben we een artikel gemaakt dat dieper in gaat op de techniek achter de verplaatsing.

Infographic
De verplaatsing is natuurlijk geen sinecure. Voor de feitelijke verplaatsing hebben we aardig wat voorbereidingen moeten treffen. Deze infographic laat overzichtelijk en eenvoudig zien uit welke stappen de verplaatsing bestaat.

Kleurplaat
Bij dit bijzondere evenement slaan we de kleintjes niet over. Zij kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd door deze kleurplaat mooi in te kleuren en in te sturen voor 22 februari of op 22 februari in te leveren in de grote tent. Alle benodigde informatie staat op de kleurplaat.

Kazemat Schalkwijkse Wetering
Op 23 mei verplaatsten we de zwaarste van de drie kazematten. Kazemat Schalkwijkse Wetering weegt 1,6 miljoen kilo en is probleemloos op zijn nieuwe plek terecht gekomen. Je leest hier het persbericht dat we over deze verplaatsing hebben verzonden.

Sluisje Schalkwijkse Wetering
In de periode van 3 tot en met 6 juli verplaatsten we het 1,4 miljoen kilo wegende sluisje Schalkwijkse Wetering. Dat deden we in 4 delen. Lees hier het persbericht over deze verplaatsing of bekijk hier het timelapse filmpje dat we van deze bijzondere verplaatsing hebben gemaakt.