Sluisdeuren

De 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis krijgt straks dubbele roldeuren; aan ieder uiteinde twee stuks. Met afmetingen van 28 meter breedte, 14 meter hoogte en 6,25 meter dikte markante onderdelen van de nieuwe kolk! Dat verdient een eigen pagina op deze site, compleet met eerder gepubliceerde artikelen over de deuren en het laatste nieuws over het transport van China naar Nederland en het op hun plek in de deurkas hijsen van de deuren.

Laatste reis en in hijsen deuren
Op 22 augustus kwamen de eerste twee deuren van Schiedam naar Nieuwegein. Op 23 augustus werd de eerste deur en op 25 augustus de tweede deur vervolgens op zijn plek in de deurkas gehesen. De hijsoperatie van de tweede deur zou op 24 augustus plaatsvinden maar werd vanwege de wind stil gelegd.

Publiek was welkom bij het in hijsen van de eerste sluisdeur op 23 augustus 2018. Lees hier het aankondigende persbericht dat we over het evenement van 23 augustus hebben gepubliceerd en hier het persbericht dat we na afloop van de eerste hijsoperatie hebben uitgebracht.
Hoe de hijsoperatie in zijn werk ging, leggen we in deze flyer uit.

Sas van Vreeswijk heeft vervolgens op zaterdag 15 september en maandag 17 september de derde en de vierde deur op hun plek in de deurkas van het binnenhoofd gehesen. Het persbericht dat we over de afronding van de totale hijsoperatie hebben verzonden, vind je hier. De timelapse video die we van het inhijsen van de derde en vierde sluisdeur hebben gemaakt, bekijk je hier.

Transport vanuit China
De eerste twee van de vier deuren zijn op 22 mei op transport gegaan en op 30 juli in Schiedam aan gekomen. Lees hier het persbericht dat we over het vertrek hebben verzonden.

Eerder gepubliceerde artikelen
Over de enorme sluisdeuren hebben we eerder artikelen gepubliceerd. Bijvoorbeeld in wijkkrant De Beugelaer of in onze digitale nieuwsbrief. Klik op onderstaande links om de artikelen te lezen.